h1

enlightenment on line

Ianuarie 6, 2011

ieri l-am pomenit pe coelho si azi ma pomenesc ca, via tastatura unei dragi practicante de martiale, popularul autor ma abordeaza prin invaluire, cu un post de pe blog-ul personal. in virtutea unor principii la care incerc sa ader, ma incurajez: „mirceadragu, nu se cade sa dai dovada de idiosincrasie; in fond, ai citit (cu greu, e drept) doar o carte de-a acestui personaj!”, drept pentru care purced intru lectura la link-ul http://paulocoelhoblog.com/ .

A fervent Buddhist lady made every effort to love others. But every time she went to the market, a merchant made indecent proposals to her.

One rainy morning, when the man bothered her once again, she lost control and hit him on the face with her umbrella.

That same afternoon, she sought out a monk and told him what had happened.
“I am ashamed,” she said. “I couldn’t control my hate.”

“You did wrong to hate him,” answered the monk. ” But life is about communicating our feelings to each other – and you need to understand that people are different”.

“The next time he says something, fill your heart with goodness.

“And hit him again with your umbrella, because that’s the only language he knows.”

trebuie sa recunosc ca si eu am fost surprins sa gasesc aici un koan, si inca unul aparent dragutz. totusi, daca va simtiti tentati sa apreciati preocuparea lui coelho catre iluminare prin practica zen, cred ca este de bun simt sa semnalizez faptul ca, desi povestirile zen capata de multe ori, precum folclorul, caracter traditional&colectiv, povestirea cu pricina nu este nici anonima, nici din surse „orale” (ca sa nu poposim prea mult pe langa programa de gimnaziu, lasam sincretismul pt alta data 🙂 . mai eggzact, doresc sa semnalizez faptul ca maestrul zen taisen deshimaru a publicat (in Zazen si practica zen, daca nu ma insel) o povestire care seamana un pic prea bine cu cea de mai sus. adica la varianta coelho actorii sunt remachiati/costumati, si se face un up-grade la recuzita. pentru conformitate, dar nu numai, va recomand lectura mentionata mai sus si va las, in maniera zen, sa trageti singuri concluziile vis-a-vis de calitatea/rentabilitatea* jonglarii cu spiritualitatea pe care o intreprinde „roshi” coelho.

*povestirea face parte dintr-un volum, pe care o sa-l prezinte, daca nu o facut-o inca, cu entuziasm sobru (sic) d-l Liiceanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: