h1

Spuneti „pauza” cauzelor gen „Spuneti STOP promovarii mediocritatilor”

Ianuarie 3, 2012

Nu sunt un fan(atic) al cauzelor populiste. Am avut norocul sa traversez etape diverse, de la promovarea oximoronicei lupte pentru pace pina la cea a anemicei lupte contra coruptiei si una dintre concluziile personale ar fi ca de cele mai multe ori „marile cauze” sunt o buna scuza pentru a exprima frustrari personale, de a arunca praf in ochi (a manipula, adeca) sau o excelenta scuza pt a pierde timpul sub un drapel umbros, in loc de a transpira intr-o activitate care ar putea produce efecte cuantificabile.

Ultima cauza care ma buntuie este invitatia mai multor amici (oameni de calitate umana ireprosabila, de altfel), de a spune „stop” mediocritatii. Astfel am aflat ca peste zece mii de oameni s-au pus de acord virtual asupra faptului ca e important sa construiasca un zid verbal impotriva mediocritatii. Mai mult, s-au strins si 75,26 dolari pt acest mare zid anti-mediocritate.

Din pacate, nu ma pot alatura acestui demers, desi mi-ar fi placut. Explicatia este legata de opinia apasata ca raul in aceasta tara nu are legatura cu mediocritatile, ci cu minti diabolice, infractori, canalii, corupti si idioti de exceptie. Cine poate spune ca Iliescu, Basescu, Vadim, Nastase, Ponta, Mazare, Oprescu, Vanghelie samd au ceva in comun cu cei care calca pe aurea mediocritas? Poate cineva numi un sef de clan interlop „mediocru”?

Daca va considerati genial, mare om de cultura cu certe calitati academice si aveti un sef „mediocritate” care va blocheaza sistematic ascensiunea ad astra, plecati din tara, dar pentru siguranta proprie (si a altora..) consultati un medic psihiatru inainte.
Daca nu va incadrati in categoria de mai sus, adica nu sunteti nici supradotat nascut in cultura necistigatoare, nici gidilat de adieri paranoice, incercati sa iubiti mediocritatile. Pupati-i, atunci cind sunteti in raportul fizic si social potrivit pt asta. Si asta nu doar pentru ca ei sunt, cel mai probabil, cei mai decenti platitori de impozite din Ro, ci in primul rind pentru faptul ca „mediocritatile” care pleaca din tara se dovedesc de foate multe ori oameni competenti si excelenti profesionisti atunci cind au sansa sa lucreze peste granite. Acest lucru, strict in termeni de perceptie sociala, valoreaza, la fel de mult cit Cioran, Ionesco, Eliade si jumatate de Brancusi.

5 comentarii

 1. Avem 10.000 de genii in Romania?


 2. Stimabile
  Nu cred ca e corecta ipoteza dvs cum ca ce este dincolo de mediocritate inseamna geniu.
  A spune stop promovarii mediocritatii cred ca se aseaza mai degraba pe a spune stop pseudoconcursurilor din mediul academic romanesc.
  Nu cred ca fii si nepotii sau actualii profesori univ. sunt tampiti. . . .sunt mediocrii cum mediocra este si situatia stiintei si cercetarii romanesti. Ca atare ea nu exista aproape deloc (cel putin in mediul in care ma invart).
  Tote cele bune


 3. @Muresan: multumesc pentru observatii. Daca, asa cum spuneti, a spune stop promovarii mediocritatii este un semnal de alarma asupra nepotismului/coruptiei din mediul universitar, atunci cauza asta merita o formulare mai articulata.


 4. nu sunt de acord cu dvs. mediocritatea aduce totdeauna jaf si coruptie pana la degradarea totala a mediului in care se „produce”! la varsta mea, tot ce am vazut in acest sens, mediocritatea este cauza!


 5. @Dona: da, perspectivele noastre difera; asa cum am spus mai sus, cred ca pb este coruptia din mediul universitar, iar mediocritatile, la fel ca nulitatile si/sau canaliile, care pe mine ma ingrijoreaja mai mult decit mediocrii, sunt produsele sistemelor corupteLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: