h1

Unul dintre pri…

ianuarie 30, 2012

Unul dintre privilegiile de a lucra in psihoterapie si parenting este faptul ca am acces la povesti de viata de toate culorile. Cred ca este un moment bun sa le multumesc tuturor celor care au avut incredere sa-si impartaseasca necazurile, temerile si bucuriile cu mine, respectiv celor care au generozitatea sa-si dea acordul ca sa pot da mai departe unele dintre aceste povesti.
Intimplarea de mai jos a avut loc recent intr-o scoala generala din Timisoara. Intr-o zi o doamna profesoara a intrebat un copil cu parul mai lung pentru ce nu se tunde, daca vrea sa arate ca o fata. Imediat copii au preluat „centrarea” involuntara data de dascal si au inceput sa-l tachineze pe cel vizat „fetita, fetita…”. In acel moment profesoara a realizat ca demersul ei a fost unul nefericit si a incercat sa gaseasca un mod de a repara situatia, dar adolescentul vizat a avut o reactie mai rapida, adresindu-le colegilor urmatoarea amenintare: „Terminati, ca altfel va lovesc cu poseta in cap!”, fapt care a generat un episod de ilaritate cathartica pentru toti cei de fata.
Cred ca dovada de inteligenta emotionala este faptul ca un profesor accepta ca greseste si invata din asta, iar modul in care a gestionat acel adolescent o situatie critica pentru el este un exemplu de creativitate si inteligenta emotioanala aplicata in mod fericit.
Nu este greu sa parafrazezi un banc, dar e important cind faci acest lucru, si mai ales cum.  
Inca o data se adevereste ca lectiile pot veni fara a tine cont de asimetriile formale, ignorind metodica si programele scolare.

Reclame

3 comentarii

  1. Bunul simt poate sa ne controleze emotiile ? Un autocontrol, extrapoleaza.


    • multumesc pentru intrebare, f interesanta directia propusa, o sa dezvolt intr-un post in viitorul f apropiatLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: