h1

despre legatura dintre alergare si empatie

Noiembrie 7, 2013


Sunt un mare fan al alegarii. O recomand si practic nu doar pentru mentinere in forma fizica, ci si ca forma de igiena mentala, de eliminare a stress-ului samd. 

O teorie interesanta, pe care cred ca am mentionat-o, spune ca succesul rasei umane s-ar datora in principal abilitatii de a alerga foarte bine pe distante foarte lungi (da, chiar daca e surprinzator, se pare ca totusi oamenii au cea mai buna rezistenta, cel mai bun „radiator”) si empatiei.

Adica, pe de o parte, am ajuns sa „stapanim” pamantul datorita faptului ca am alergat mai bine decit celalalte animale, si in principiu asta inseamna in primul rind alergare coordonata, in care vinatul era incoltit sau extenuat prin alergare in echipa, ceva de genul fotbalului cotidian, lucru care ar explica macar partial succesul acestui sport, si pe de alta grija fata de seaman, respectiv abilitatea de a-l intelege, ca baza a limbajului evoluat, ar fi fost celalalt ingredient principal al castigarii cursei pentru ”top of the food chain”. 

In videoclip-ul alaturat cred ca avem o reprezentare emotionanta si relevanta a echilibrului fericit intre cooperare si competitie. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: